zaterdag 7 januari 2012

het warme land


Dankzij de melatonine sliepen de meiden als roosjes in hun blauwe klm dekentjes. Sterre heeft het hele opstijgen niet eens meer meegemaakt!  Net voor het ontbijt werden ze wakker.. Nee daar had het personeel het niet druk mee. Wel met het ierse groepen mannen dat aan boord was. Eentje zat ook in rij G. ' Yes I found a G-spot!' schreeuwde die door het toestel voor het opstijgen. Dit nivo en dan met zoveel mogelijk drank dat ze los konden peuteren bij de stewardessen.. je snapt de problemen! Pas toen er werd gedreigd met de politie bij aankomst keerde de rust wat terug. Door alle adrealine in ons lijf was er van slapen geen sprake natuurlijk maar ik was zooo blij dat Loes met haar billen in een stoel zat (de duurste uit de hele economy class waarschijnlijk)..
En nu is het heerlijke verbazen begonnen. In het koude land, (zoals Sterre Nederland vanmorgen noemde..) kon ik niet goed verwoorden waarom ik reizen zo leuk vind maar nu weet ik het al weer hoor... Om je te kunnen verbazen over een totaal andere wereld. Je gaat even naar de supermarkt om de hoek en in het schap ligt Placenta Facial Cream (bestellen kan per mail!), en waarom hebben we uberhaubt kleren meegenomen?? Alleen op de stoep van dit hotel al kun je genoeg aanschaffen om de hele Gorterlaan mee van te voorzien! Ook in dit hotel blijf je lachen; zo wordt iedere deur voor je open gehouden door een thaise meneer met een tropenhelm, witte handschoenen en bijpassende lange sokken (en kniebroek en bloes) Het hotel is zo groot dat we gisteren zijn verdwaald! Prima voor nu en van de zwembaden maken we dankbaar gebruik maar ik zal blij zijn als we in een iets 'normalere' omgeving bivakeren.
Verder zijn we gisteravond -als ervaren reizigers- in de eerste de beste tuk tuk truuk getrapt. Met de meiden als grootste slachtoffer.. die waren zo moe dus we wilde even een simpel hapje eten. Doordat ik het ' thengels' niet zo goed had verstaan werden we niet naar een shoppingmall gebracht maar naar een groot duur sea-food restaurant. Dom dom en meteen met de taxi weer terug zodat we uiteindelijk in de coconut-pool bar van het hotel de spaghetti vd meiden hebben opgegeten.. die waren er zelf te moe voor!
Als de familie zo wakker is van de middagdut gaan we een bekender buurtje opzoeken en daar eten! Dat is voor vandaag het bijkomen-van-de-jet-lag-programma.
Paulien
Ps over verbazen gesproken; de w.c pot is hier standaard gevuld met een laag water. Iedere keer als Loes geplast is komt ze ons zo trots als een pauw ophalen. ‘Zoooo grote plas gemaakt!’