maandag 12 maart 2012

Tweede kans

Ubud 7-9 maart

Als bijna iedereen die je tegen komt zegt dat je iets een tweede kans moet gunnen, luister je daar dan naar of blijf je bij je eigen mening?
Eigenwijs als we zijn blijven we heel lang beweren dat Ubud ons tegenviel.
We hebben alleen spijt dat we niet naar een Balinese dansshow zijn geweest. In Lovina eten we in restaurantje waar ons een 'show' wordt beloofd. Na 10 minuten is het al weer afgelopen. Sterre, die de hele voorstelling met open mond heeft gekeken, kan beter met de teleurstelling omgaan dan Loes. Die huilt bittere tranen, ze blijven over de wangen druppen.. Als we haar proberen te troosten snikt ze; '... maar ik wil gewoon nog even lekker huilen!' Het heeft misschien niet helemaal met het dansen te maken..

En zo zitten we na een prachtige taxirit van 3 uur toch weer in Ubud. Na een middag zoeken vinden we een kamer bij een familie die hun hele traditionele Balinese tuin hebben vol gebouwd met 'guesthouse and swimmingpool'. In ieder gaatje logeert wel iemand. Het is een gezellig plekje.

Dit is het plan: We lopen nog een keer de rijstveld-wandeling en 's avonds gaan we naar het dansen kijken. Dan gaan we snel Ubud weer uit en zoeken voor de laatste dagen de zee weer op!
Dit gebeurt er in werkelijkheid:

In het zonnetje ziet het rijstveld er prachtig uit. In 2 maanden is het centimeters gegroeid. De kleine plantjes die net gepoot waren zijn getransformeerd in grote halmen. Het groen doet bijna zeer aan je ogen. Na een lekkere lunch willen we de hele ronde gaan lopen. Gezien het tijdstip en de vermoeidheid van de meiden niet de beste planning. Maar dit is zo uniek wat we hier zien... In eerste instantie moet we onze beslissing bekopen met gejammer en veel klachten. Toch wint ons enthousiasme en geven ook de meiden zich over aan de prachtige omgeving; 'We zijn toch stoere wijven!' We steken een riviertje over en lopen door de 'jungle' langs een dichtbegroeid ravijn. Spannend! De bewoonde wereld komt pas langzaam weer in zicht.
Niek zit een bordje staan met 'Bella Villa' en gaat in een opwelling even kijken. Enthousiast komt hij terug. We kunnen hier..op dit mooie plekje.. een heel huis huren! En -heel gek- binnen 30 seconden vinden we allebei dat dit prima in ons budget past! We boeken voor 5 dagen. En zo blijven we dus in Ubud tot we Indonesie verlaten...