zondag 15 januari 2012

Mr Eddy

We wonen nu bijna een week bij Mr Eddy en zijn familie op het strand. En zoals dat gaat als je ergens woont krijg je contact met de buren en de overburen en krijgt je woonomgeving nog meer kleur. Onze buurman is Mr Paul. Hij komt uit Australie, is een schrijver van historische russische romans (!!?) en gezegend met een flinke dosis cynische humor en mooie verhalen. De overburen zijn een nederlands stel met 3 kinderen (1, 2, 3 jaar!) Het vriendinnetje van Sterre, Puck. En Mr Eddy, zijn prachtige vrouw en hun dikke altijd etende dochter van 2, Angie.

Mr Eddy is een bijzondere man. Hij is geboren in het noorden van Thailand. Hier heeft hij de kunstacademie gedaan, heeft een aantal jaren gewerkt in Dubai als schilder van wandschilderijen in hotels. En hij heeft een groot hart. Zijn staff komt uit Cambodja en werkte hier als slaven in een visfabriek. Hij heeft ze 'vrij gekocht' en opgevangen. Zijn terras wordt bevolkt door een bak met schildpadjes die hij heel klein heeft opgekocht op een markt omdat hij het niet kon aanzien. De hond heeft maar 1 oog. Zijn vader kwam hem bezoeken voor 4 weken maar is nooit meer weggegaan en woont nu in een huisje achter het complex. Opa kweekt meervallen. Zijn plan was om deze te verkopen maar Mr Eddy kon dat niet over zijn hart verkrijgen en heeft ze opgekocht van opa om ze naar de vijver van de tempel te brengen. En wij mochten mee...

Een klein glimpje van het thaise leven. Sterre was erg onder de indruk van de kleine ceremonie in de tempel. Ze deed alles na en zat boordevol vragen die geduldig en serieus werden beantwoord. Omdat Mr Paul ook mee was en wij de enige gasten zijn op dit moment hadden we geen haast. Met z'n allen gingen we dan ook lekker lunchen en tot onze verbazing lieten Sterre en Loes het zich allemaal lekker smaken! Sticky rice, bbq stokjes met vlees en voor de volwassenen nog een green papaya salad. Heerlijk! Toen weer in de auto om een eindje verder gevulde grituurde rijstballetjes te halen als toetje. Na een ommetje om nog een mooie tempel te bekijken waren we weer thuis. Een groot voordeel van reizen met kinderen vind ik nu al dat je een heel ander contact hebt met de mensen om je heen.
Mrs Eddy spreekt goed engels en het was erg leuk om dezelfde kletspraatjes over de kinderen met haar te hebben als met de overbuurvrouw. Eten die van jou wel genoeg, die van mij eet teveel, mamamamama je hoort het de hele dag, hoe heb je je kind zo snel zindelijk gekregen en ondertussen werden we 'onderwezen' in welk soort fruit aan welke boom groeit. Toch mooi dat mensen op de wereld overal verschillen maar ook heel veel gemeen hebben!

Gelukkig was er tijd genoeg over voor de dagelijkse routine van zwemmen, scheppen, schelpen zoeken, kletspraatjes met bier hier en daar, zwemmen en.. zwemmen.. en..

Morgen gaan we eindelijk op een olifant rijden! en dan naar Indonesie... We beginnen in Ubud. Een toeristisch dorpje midden in de rijstvelden. We hebben via het net een luxe kamer geboekt omdat we van plan zijn om rechtstreeks vanaf hier naar het vliegveld te reizen. Een nachtje Bangkok zien we niet zitten nu we net helemaal relaxed zijn. En we moeten om 4 uur 's nachts inchecken dus dan maar even tanden op elkaar. Met het vooruitzicht van een zwembad hebben we een worst in handen die we de meiden voor kunnen houden. Een nieuw land voor ons allemaal! Spannend!