vrijdag 7 oktober 2011

Voorbereidingen in volle gang

Vrijdag 30 september j.l. hebben we de paspoorten opgehaald, 4 stuks.
  • De meiden hebben er volgend jaar verplicht één nodig dus bijschrijven is geld wegsmijten. 
  • Die van mij was al 2,5 jaar verlopen omdat ik een ID-kaart gebruik.
  • Die van Paulien was nog geldig maar om een visum voor Indonesië te krijgen moest het 6 maanden na vertek uit het land nog geldig zijn, het waren er nog 5...
Bij de fotograaf bood Loes zich als eerste aan  om in de camera te kijken, ze staat er ook het mooist op!
Geen van ons mocht lachen, dat vond Sterre het moeilijkst.
Ik kan dit nooit op commando dus deze keer was het met 1 shot gepiept.
 Een nieuwe horde genomen.

Ook kwam de (ver)huur-makelaar. Hij nam foto's van het huis en plaatst 1,5 maand voor vertrek een advertentie die op 15 sites te bekijken is, inter/nationaal. Benieuwd of er zich een huurder meld. Het zijn meestal personen die hier een baan hebben gekregen en nog op zoek zijn naar een huis. Of net gescheiden lieden die snel en tijdelijk onderdak nodig hebben. Dus dan maar even wat crisissen in omgeving Groningen...;-) (grapje). We gaan zelf ook nog wat rondmailen naar vrienden die of er voor die periode een mooi dak boven het hoofd nodig is.

Dan zijn we halverwegen november aan de beurt voor de vaccinaties.
De buurvrouw van tegenover werkt bij de huisartsenpraktijk www.vaccinatiesopreis.nl maar geeft de job aan haar collega om te vookomen dat Sterre en Loes haar nooit meer groeten. Dat waarderen wij.

Dan heb ik nog geprobeerd de VISA voor Indonesië te regelen maar dat is lastig. Na ontvanst zijn ze maar 3 maanden geldig... Dat betekend dat wij ze 15 december op zijn vroegst kunnen halen.
We hebben voor 15 januari een vlucht geboekt van Bankok naar Bali met Airasia. Echter nog geen vlucht terug van ........ naar Bankok omdat we helemaal nog niet weten hoe lang we precies waar blijven.
De ambassade in Den Haag wil dat wij het vertrek uit het land ook aantonn middels een terugvlucht-ticket.
Het wordt dus een Visum aanvragen in Bankok bij de Indonesische ambassade. Forum op de site van Lonely Planet bracht uitkomst.

Nu maar naar bed.
Morgen weer vroeg aan een IC-bed staan.

Groetjes,  Niek
p.s. het wordt hier al koud. De winterjassen aan. Raar idee om die in Januari gewoon hier thuis te moeten laten.

 p.s.2 Morgen gaan we met ons vriendencluppie  pizza eten bij Gertude om het vertek van Klaas te vieren. Hij vliegt binnenkort naar Katmandu en gaat fietsen tot aan Bankok. Hier zien wij hem dan weer de week van 7-14 april 2012. Hij vliegt iets van 12 uur eerder terug naar Amterdam dan wij, grappig hè!